Site icon Medya Siyaset

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ‘Kaçış planının anatomisini’ açıkladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim: Bunlar seni kendilerini kurtarma planlarının içine hiç dahil etmiyorlar” ifadelerini kullanmıştı.


Kılıçdaroğlu, “Akşam saat 22:00’de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim” demişti.

Konuşması sırasında ‘suça bulaşmış‘ bürokratlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim: Bunlar seni kendilerini kurtarma planlarının içine hiç dahil etmiyorlar. Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Akşam 22:00’de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden beklenen açıklamayı yaptı. Kılıçdaroğlu #BizeKatılın etiketiyle yaptığı paylaşımında, “Onlar kaçacak yer ararken, bizim başka memleketimiz yok. Biz bir yere gitmiyoruz, bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız. Başını dik tut sevgili halkım. Sen varsın ve daha iyisini hak ediyorsun. Geliyor mutlu, huzurlu günler!” ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu, “Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. TÜRGEV ve ENSAR. Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Ailede kim gönderiyor, bu paraları? Ailenden kim alıyor bu paraları, karşı tarafta. Çık anlat, çekinme” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, şu açıklamaları yaptı:

“VATANSEVER OLARAK GÖREVİMDİR”

“HEPSİNİ BİLİYOR, DUYUYORUZ”

“AMACIM, KOMAYA SOKULAN DEVLETİ UYANDIRMAK”

“‘SARILAR’, SİZİ SUÇ GEMİSİNDEN İNDİRMEK İSTİYORUM”

“BELGELER, PARA AKIŞLARININ HEPSİ ELİMİZDE”

“ABD’YE KAÇMAK İSTİYORLAR”

“İSİM VERMEYEYİM, BELKİ KENDİLERİ SÖYLER”

“TÜRGEV VE ENSAR”

“PARA GÖNDERİMİ LİSTESİNİN SONU YOK”

“BU DÖVİZLERİ NEDEN AMERİKALARA TAŞIYORSUNUZ?”

“ERDOĞAN, ÇIK SÖYLE”

“KURTULMAK İSTEYEN EVLATLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU”

“UYAN EY HALKIM”

NE OLMUŞTU?

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ABD’de kurduğu TURKEN Foundation’ın toplam varlıklarındaki büyümeye dair dikkat çeken bilgiler açıklamıştı.

CHP’nin ABD Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada Türken Foundation’un vergi beyannamesine ulaşıldığı belirtilerek “ABD Gelir Dairesi’nden (IRS) aldığımız bu resmi beyanname 1 Temmuz 2019 ve 30 Haziran 2020 arası tarihleri kapsıyor. Sadece o sene TURKEN Foundation’a 9.3 milyon dolar bağış gelmiş” bilgisi verilmişti.

ESRA ALBAYRAK VE BİLAL ERDOĞAN İMZALI

Yurter Özcan Turken Foundation’un 2014 senesinde ABD’de ENSAR ve TÜRGEV’in ortak kuruluşu olarak açıldığını hatırlatmıştı.

Vakfın ülkedeki kuruluş belgesinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın imzası bulunuyor. Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak ise vakfın yönetim kurulu üyeleri arasında yer alıyor. (CUMHURİYET)

Exit mobile version