Atatürkçü Düşünce Derneği’nden “Yeni Açılım” Tepkisi: “Millet Terörsüz Türkiye Maskesiyle Zehirlenemez!”

ABD ve İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarıyla eş zamanlı yürütülen ve PKK elebaşının TBMM’ye video konferansla “konuk” edildiği yeni açılım sürecine tepkiler çığ gibi büyürken, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) çok sert bir açıklama yaptı.
Dernek tarafından yapılan açıklamada, “Terörsüz Türkiye” adı altında başlatılan bu yeni sürecin aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, üniter ve ulus devlet yapısını hedef alan emperyal bir planın parçası olduğu vurgulandı. Açıklamada, PKK’nın sözde silah bırakma törenleri ve TBMM üzerinden yürütülmek istenen anayasal düzenlemelere karşı milletin gözünün boyandığı belirtildi.
ABD 10 bin TIR silah verdi, şimdi sahneye ‘barış’ perdesi çekiliyor
ADD açıklamasında, ABD’nin YPG’ye (PYD) yıllardır sağladığı binlerce TIR dolusu silahla Suriye kuzeyinde bir “ordu” kurduğunu, PKK elebaşının ise video konferansla ekranlara çıkarılarak “uluslararası bir meşruiyet kazandırılmak” istendiğini belirtti. PKK elebaşının “Yeni devlet kurulmalı”, “Demokratik konfederalizm mutlak zorunluluk” gibi talepler öne sürdüğüne dikkat çekildi.
“Türk milletine Lozan’ı ve Anayasa’yı unutturmaya çalışan bir teslimiyet süreci yürütülüyor”
ADD, açıklamasında Cumhuriyet’in temel sütunlarını hedef alan bu sürecin; Lozan’ın, anayasanın 42. ve 66. maddelerinin, üniter yapının, ulusal dilin ve milli kimliğin tasfiyesi anlamına geldiğini belirtti. “Bu sadece bir açılım değil, Cumhuriyet’in tasfiye sürecidir” denildi.
Barış ve demokrasi sahte sloganlarla çarpıtılıyor
“Barış ve demokrasi her toplumun ortak arzusudur. Ancak bu aktörler ve bu söylemlerle yürütülen süreç barış üretmez, tam tersine bölücülüğü meşrulaştırır” ifadesine yer verilen açıklamada, halkın etnisite ve mezhep temelinde bir kavgası olmadığını, bu nedenle bir “barış ihtiyacının” da bulunmadığı vurgulandı.
Milletin ihtiyacı yeni anayasa değil, ‘Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’dir”
Açıklamanın sonunda ADD, Türkiye’nin ihtiyacının açılım ya da anayasa değişikliği değil; üretim ekonomisi, yargı bağımsızlığı, laik eğitim, kamucu sağlık, kuvvetler ayrılığı ve ulusal bütünlüğün korunması olduğunu belirtti.
Ve son cümle:
“Parolamız Tektir ve Değişmez: Ya İstiklal Ya Ölüm!”
BASINA VE KAMUOYUNA
PAROLAMIZ TEKTİR VE DEĞİŞMEZ
YA İSTİKLÂL, YA ÖLÜM! (3)ABD ve tetikçisi İsrail’in emperyal BOP uyarınca gerçekleştirdikleri Suriye saldırıları ile paralel olarak 22 Ekim 2024 tarihinde ağırlaştırırmış müebbet mahkumu PKK elebaşının TBMM’ye davet edilmesi ile… pic.twitter.com/gRy1Q0gxE7
— Atatürkçü Düşünce Derneği (@add_genelmerkez) July 12, 2025








