“CHP BOP’un Parçası mı Oluyor?” – Türker Ertürk’ten Komisyona Katılım Tepkisi

“Ekrem Bey çok yanlış yapmaktadır. Mücadele kişiler ve siyasi çıkarlar üzerinden değil, ilkeler ve değerler üzerinden yapılır.”
Emekli Amiral Türker Ertürk, TBMM’de kurulması planlanan ve iktidarın “Terörsüz Türkiye” adıyla duyurduğu yeni komisyona CHP ‘nin katılma ihtimali üzerinden çok sert ifadelerle eleştiride bulundu.
Ertürk, X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu komisyonun emperyalizm destekli ve BOP’a hedefli bir süreç olduğunu belirterek, CHP’nin bu yapıya dahil olmasının hem partinin hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerine aykırı olduğunu savundu.
İşte Ertürk’ün açıklamasında kullandığı dikkat çeken ifadeler:
“CHP liderliğinin koltuğa endeksli, emperyalizm destekli ve BOP’a hedefli komisyona katılması CHP’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine ve ideolojisine karşı ihaneti olarak değerlendirilecektir. Ekrem Bey çok yanlış yapmaktadır. Mücadele kişiler ve siyasi çıkarlar üzerinden değil, ilkeler ve değerler üzerinden yapılır.”








