İktidardaki muhalefet ne zaman iktidar olacak? – Yusuf İpekli Yazdı

İktidardaki muhalefet ne zaman iktidar olacak?  – Yusuf İpekli Yazdı
Yayınlama: 27.12.2025 22:15
A+
A-

Nasıl bir başlık dediniz değil mi?

Size katılıyorum, bence dehem eşyanın tabiatına hem de diyelaktiğe aykırı bir soru.

Haklısınız.

Ne demek iktidardaki muhalefet?

Nasıl yani iktidarda muhalefet mi var?

Evet…

İki açıdan yanıtlayalım.

1) İktidardaki muhalefet

Mevcut hükümet 24 yıldır iktidarda değil mi? Mevcut iktidarın iktidar olduğunda doğanlar bugün kaç yaşında, 24. O günün bebeleri  bugün baba mı, evet. O gün işe başlayanlar bugün eyt’den emekli oldu mu, evet.

Mevcut iktidar, iktidar olduğunda ne demişti?

“İki çocuklu bir aile her gün çay her öğün bir simit yese asgari ücret yetmiyor. Ee, bu aile kirayı nasıl ödeyecek? Elektriği, suyu nasıl ödeyecek? Çocukların okul masrafını kim, nasıl karşılayacak? Azcık sabır, aldığımız önlemlerle yolsuzluk bitecek, yasaklar kalkacak, yoksulllluk yok olacak.”

Sonra kısa vadeli, orta vadeli, uzun vadeli planlar planlar planlar. Ve iktidarın alınacak önlemlerle çalışanı enflasyona ezdirmeyeceğiiiz vaadleri. Sabreden derviş muradına ermiş…

24 yıllık iktidarın üst aklı hep üst perdeden sordu, soruyor: “Ülkeyi bu duruma kim getirdi? Düzelteceğiz, az sabır.

Olur mu? İktidardaki muhalefet iktidar olsun elbette olur, ırmağın ardı kesilmedi ya çıkmadık candan umut kesilmez.

2) Muhalefetteki iktidar

Bu başlığı da iki açıdan ele almak lazım.

a) Muhalefette olduğu halde sorumluluğu olmayan iktidar

Bizim yaş grubu ve üstü kuşak canlı tanıktır; MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş ne derdi? “Biz muhalefetteyiz ama fikriyatımız iktidarda.

Şimdi o ideolojinin temsilcisi olduğunu iddia edenlerin ne kendileri ne de fikriyatı ikrarda değil ama kraldan çok kralcı misali iktidardan çok iktidar.

Muhalefette olduğu halde fiili ve vicdani olsa bile yasal sorumluluğu olmayan muhalefet ne yapıyor?

Ülkenin parçalanıp bölünmesi pahasına iktidara destek oluyor, hükümeti hükümet edenlerden daha çok destekleyerek kimine mimar diyor kimine sinan.

Düzelir düzelir hele muhalefette olduğu halde iktidarda olan muhalefet iktidar olsun her şey düzelir.

b) Muhalefette olduğu halde iktidara örtük destek veren muhalefetteki iktidar

Bu güruha muhafelete muhafelet eden muhalefet demek belki daha doğru.

“BEN!”

“YİNE BEN!”

“İLLA BEN!”

“YA BEN!”

“YA DA BEN!”

Ben için her şey, ama her şey. Yalan, öfke, kin, garez, iftira.

Reel iki örnek yeter mi?

Ana muhalefet partisinin iki önceki genel başkanı olan rahmetlinin birinin bir evladının yazdıkları, çizdikleri, söyledikleri ibretlik mi, değil mi?

Ya kayyum kayyum diye diye kay ve yum siyasetine teslim olan devriklerin tavrı…

Acayip bir siyaset değil mi?

Arena karışık…

Muhalefet iktidardaki muhalefetle, muhalefetteki iktidar iktidardaki muhalefetle hem küs hem kavgalı, hem de barışık, iyi mi?

Olsun, iktidardaki muhalefet iktidar olsun, muhalefetteki iktidarın tozunu attırır, olur biter, fakir fukaranın bacası tüter mi tüter..

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

1964 yılında Ankara İli Kalecik İlçesinde doğdu. Çiftçi bir ailenin çocuğu. 1985 yılında mesleğe ilkokul öğretmeni olarak başladı. Türkçe öğretmeni oldu. 20 yıl okul müdürlüğü yaptı. 35 yıl emek verdikten sonra emekli oldu. Özel eğitim alanında 3 yıl müdür olarak özel sektörde çalıştı. Halen özel eğitim öğretmeni olarak görev yapıyor. Makale, inceleme ve araştırmaları Öğretmen Dünyası, ABECE, Eğitim Yaşam, Çağdaş Eğitim dergilerinde yayımlandı. Kalecik Gazetesinde 10 yıl köşe yazarlığı yaptı. Halen HANHANA isimli kültür ve sanat dergisinin editörüdür. Şiirlerini, 1. Çığlığa çağrı 2. Sensiz akşamların yorgun geceleri 3. Gökyüzüne kafa tutan sağanak; AB projesiyle gittiği Avrupa izlenimlerini, "Okulumuz Avrupa" da isimiyle kitaplaştırdı. Basıma hazır kitap taslakları mevcut. Evli, 2 çocuğu, 3 torunu var.