Bizim TV’de yayınlanan Şaban Sevinç’in sunduğu programda Rifat Serdaroğlu Cumhur İttifakının dağılacağını iddia ederek “Ama evvela Meral hanımın partisini patlatırlar, Meral hanımın kasedini yaparlar, yada dağıtırlar” ifadelerini kullandı. Serdaroğlu canlı yayında yaptığı hatanın hemen farkına vararak “öyle konuşuluyor” diyerek açıklamasını düzeltmeye çalıştı.
25 Ağustos 2020 tarihinde kurulan Doğru Partinin CİMER’e yapılan başvuru sonrası genel başkanının olmadığı ortaya çıkmıştı.
Rifat Serdaroğlu yaklaşık iki buçuk yıldır katıldığı televizyon programlarında, kaleme aldığı köşe yazılarında, parti toplantılarında, sosyal medya hesaplarında Doğru Parti Genel Başkanı unvanını kullanıyor. Partinin resmi web sitesinde de Serdaroğlu hem kurucu hem de genel başkan olarak gözüküyor.
Turgut Özal’ın vefatı sonra Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte Doğru Yol Partisinde Genel Başkanın kim olacağı tartışılırken, Demirel’e rağmen dönemin DYP Teşkilat başkanı ve İzmir Milletvekili Rifat Serdaroğlu Tansu Çiller’i yapılan Kurultayda DYP Genel Başkanlığına seçtirmiş, Çiller DYP-SHP koalisyonun Başkakanı olmuştu.Serdaroğlu’da 25 Haziran 1993 tarihinde Tansu Çiller başbakanlığında kurulan 50.Hükümette Sağlık Bakanı olarak görev almıştı.Bakanlığı döneminde Sivas katliamı da yaşanmıştı. 28 Kasım 1993 tarihinde ise her ne kadar Serdaroğlu bugünlerde bakanlıktan Çiller’in talimatlarını dinlemediğim için ben istifa ettim diyor olsa da Hükümette bir çok bakanla birlikte görevinden alındı. Serdaroğlu bir süre sonra partisinden istifa ederek DTP’ye katılmış Mesut Yılmaz başbakanlığında kurulan 55.Hükümette ise tekrar bakan olmayı başarmıştır.
15 Ocak 2011 tarihinde yapılan Demokrat Parti kongresinde genel başkanlığa aday olmuş ancak kazanamamıştı.
Serdaroğlu 2018 yılında Adana’dan başlatılan Çoban Ateşi Hareketine katılmış,2019 yılı Eylül ayında Afyon’da yapılan toplantıda kendisini hareketin genel başkanı seçtirmiş ve 2 ay içinde merkez sağı temsil eden parti kuracaklarını ilan etmişti.Partinin kurulması Serdaroğlu tarafından sürekli ertelenirken katıldığı canlı yayınlarda,sosyal medya da yazdığı köşe yazılarında parti teşkilatlarının hazır olduğunu tabelanın asıldığı gün 81 il ve ilçelerinde teşkilatlarının açılacağı iddialarında bulunmuştu.
25 Ağustos 2020 yılında Doğru Parti kuruldu.Serdaroğlu genel başkanı olduğunu iddia etse de muhtemelen aldığı cezalar nedeni ile siyasi yasaklı olduğu için resmen genel başkan olamadı.Gerek kuruluş aşamasında yaşananlar gerekse parti kurulmasından sonra bir çok kurucu istifa etti.
Türkiye’nin ancak 16 ilinde (bir çoğunda sadece kağıt üzerinde) teşkilatlanabildiği iddia edilen Doğru Parti seçime girebilme yeterliliğini de kazanamadı.