Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özcan Pehlivanoğlu’ndan 15 Mayıs Mesajı: “İzmir’in İşgalini Unutturmaya Çalışanları Lanetliyoruz!”

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özcan Pehlivanoğlu, 15 Mayıs 1919’da İzmir’in Yunan ordusu tarafından emperyalist destekle işgal edilmesini hatırlatarak dikkat çeken bir açıklama yaptı. Pehlivanoğlu, “İzmir’in işgalini kimse bize unutturamaz” diyerek, bu tarihi günü yok sayanlara karşı sert ifadeler kullandı.
“Bir Garip Sessizlik Var, Yine Var!”
Pehlivanoğlu, açıklamasında Türk kamuoyunun ve siyasi çevrelerin 15 Mayıs’a dair sessizliğini eleştirerek şunları söyledi:
“Bugün günlerden 15 Mayıs… İzmir 1919 yılında aynı gün yüzlerce ABD, İngiliz, Fransız, İtalyan askeri gemilerinin desteğiyle Yunan askeri tarafından işgal edildi. Bugün bunu hatırlamayanları, konuşmayanları, yazıp çizmeyenleri lanetliyoruz. Unutmadık, unutmayacağız!”
“Bir garip sessizlik var değil mi? Yine var! PKK konuşuluyor, mafya konuşuluyor, Filistin konuşuluyor, hukuksuzluklar, yeni anayasa, enflasyon, çeteleşme konuşuluyor ama İzmir’in işgalinin lafı bile edilmiyor. Sizce de ilginç değil mi?”
“Bizi Unutturmaya Çalışanlara Karşı Hatırlatıyoruz”
Pehlivanoğlu, Türk milletine yönelik sistematik bir unutturma çabasına dikkat çekerek, “Demek ki birileri hatırlamamızı istemiyor” ifadesini kullandı. Türk toprağının işgaline karşı ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i ve tüm şehitleri rahmetle anan Pehlivanoğlu şu mesajı verdi:
“İzmir’in işgal edildiği bugün, düşmana ilk kurşunu atarak şehit olan Hasan Tahsin ve diğer kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.
Yunan Ordusunu bir bardak Türk kanı içerek takdis eden Hrisostomosları da unutmuyoruz!”
“Türk Vatanı Türk Milletinindir!”
Pehlivanoğlu açıklamasını vatanın tapusuna sahip çıkma çağrısıyla tamamladı:
“Türk vatanı Türk milletine aittir gerçeğini bir kez daha dosta düşmana duyuruyoruz!”








