CHP’de Seçim Alarmı: Delege Süreci Başladı, Sandık İhtimaline Ara Formülü

CHP’de Seçim Alarmı: Delege Süreci Başladı, Sandık İhtimaline Ara Formülü
Yayınlama: 17.07.2025 19:04
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi, ilçe kongresi delege seçimleri ile ilçe ve il kongrelerine ilişkin takvimi duyurdu. Parti, aynı zamanda olası bir erken seçim kararının alınması halinde bu sürece ara verileceğini açıkladı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun 14 Temmuz 2025 tarihli toplantısında alınan karara göre; 13 Ağustos 2025’te delege seçimleri başlayacak, ilçe kongreleri 13 Eylül’de yapılacak, il kongreleri ise 5 Ekim’de başlayarak 5 Kasım 2025’te tamamlanacak.

Partiden yapılan açıklamada, Türkiye’nin içinde bulunduğu çok yönlü krizlere karşı verilen mücadele vurgulandı. “İktidarın sistemli biçimde yok ettiği demokrasiyi, hukuk düzenini ve ekonomik refahı ayakta tutmak için mücadelemiz sürüyor” denilirken, adalet arayışının toplumun geniş kesimlerinde eyleme dönüştüğü belirtildi.

“CHP iktidarına yönelik güçlü bir umut dalgası oluştu” ifadeleriyle kamuoyundaki değişim talebine işaret eden açıklamada, parti programının güncellendiği, seçim güvenliği çalışmalarının başlatıldığı ve milletvekillerinin yaz boyunca sahada olacağı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada şu satırlara da yer verildi:

“Erken seçim sandığını getirmek için yürüyen mücadelenin devam edeceği ve olası erken seçim kararı kapsamında ara verileceği kararlaştırılan kongreler sürecinde; 13 Ağustos 2025 tarihi, ilçe kongresi delege seçimlerinin başlangıç tarihidir.”

CHP, tüm bu süreçte hem örgütsel yapısını güçlendirmeyi hem de seçime hazırlıklı olmayı hedefliyor. Parti, “Türkiye’yi hukuk devleti, demokrasi ve sosyal adalet temelli yarınlara taşıma kararlılığında” olduğunu belirterek çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı.

Atatürk ve Cumhuriyetten Yana Taraf Haber Merkezi