Dikkat…Yeni kandırma şekli bu mu? D’Smart’tan arıyoruz diyorlar…
Toplumu bilgilendirmek ve bir kandırmacayı önlemek adına yaşadıklarımı paylaşıyorum…

Kandırmakta ve kandırılmakta sınır tanımayan bir ülke olduk. Kandırılmakta diyorum çünkü olayın muhatabı olan D’Smart yayın platformundan ” Bu şekilde bir işleyişimiz bulunmamaktadır.” yanıtını aldım. Durum böyle olunca aslında buna kandırılmak değil dolandırıcılığa teşebbüs demekte de sanırım sakınca yok…
Değerli okurlar,
Ülkemizde ekonomi çökmüş, hayat pahalılığı artık dayanılmaz bir duruma gelmişken haksız para kazanmak isteyen kişi yada kurumlar biz tüketicileri kandırmak için her türlü dalavereyi yapıyorlar.
15 Haziran 2023 tarihinde D’Smart’tan aradığını iddia eden bir şahıs “HD yayınlar için uydu güncellemesi yapıldığını, bu nedenle abonelik ücretimde aylık 28 TL artış olacağını ama üst paket/ilave paket almam durumunda artışın 10-15 TL gibi bir rakam olacağını söyledi. Bilinçli tüketici olunca arayana “taahhüt devam ederken böyle bir artışın olamayacağını (Devlet tarafından yapılan artışlar hariç), her ne güncelliyorsanız o sizin sorununuz dedim ve bu söylenenlerin tarafıma yazılı olarak gönderilmesini talep ettim, telefon suratıma kapatıldı.” hemen arkasından altta göreceğiniz tweeti D’Smart’a gönderdim. Hiç bir cevap verilmedi ve konuyla ilgili de aranmadım.
31 Temmuz 2023’te 0 312 750 05 27 numaralı telefondan tekrar arandım. Bu defa ücretlendirme 89 TL’ye çıkmış ve birde üstüne imzaladığınız sözleşmenin 4.maddesinde bu yazıyor, ya bu parayı her ay ödeyeceksiniz yada şu paketlere geçip 20-30 TL fazla faturalandırılacaksınız tehditti ile… Yine aynı şeyi söyledim “Yazılı bilgi geçin…”
Geçen defa tweetime cevap verilmediği yani bu konunun yalan olduğu bildirilmediği için bu defa önce BTK’ya (Bilgi Teknolojileri ve iletisim kurumuna) şikayette bulundum sonrasında WhatsApp üzerinden D’SMART müşteri temsilcisi ile irtibata geçtim. Verilen yazılı cevapta “Size iletilen bilgilendirme doğru değildir. Bu şekilde bir işleyişimiz bulunmamaktadır.” ifadelerine yer verildi.
İnternette konuyla ilgili araştırma yaptığımda da şikayetlerin yayınlandığı bir sitede benzer bir sürü şikayetin var olduğunu da gördüm…(Yazının altında bir örneği paylaştım.4 Gün geçmesine rağmen D’smart’tan her hangi bir cevap verilmemiş)
Olay çok basit gözüküyor ama ben ‘DSMART’IN’ verdiği cevabı çok yeterli görmüyorum.
D’smart’ın böyle bir uygulaması yoksa, beni kandıramadılar ama eminim kanan bir sürü insan vardır, üst pakete geçirilerek ekstra bir ücretlendirmede aradaki farkı kim alıyor o zaman.69 TL’lik paketim 89 TL olacaksa bu kandırma teşebbüsünde bulunan kişi yada kurum 20 TL’yi kimin adına alıyor. Sonuçta ben kandırılmış olsam bu 20TL farkı başkasına değil Dsmart’tan gelen faturaya istinaden ödemeyecek miyim?
Yoksa D’Smart’a birileri itibar suikastı mı yapmaya çalışıyor?
Bu kadar şikayet varken, DSMART gibi Türkiye’nin en büyük TV Platformu bu işin peşine neden düşmüyor ?
Neden markasının kullanılarak abonelerinin kandırılmasına izin veriyor?
Bu konuyla ilgili hukuki yollara neden başvurmuyor yada başvurdu mu?
Daha da kötüsü D’SMART bizim böyle bir uygulamamız yok dediğine göre (Kurum adına yapılan açıklamayı doğru kabul etmek zorundayız) benim yada aranan bir çok kişinin abonelik bilgileri, abonelik sayıları (benim üç aboneliğim var tümünün bilgileri arayanda mevcut) nasıl bu kişi yada kurumun elinde olabiliyor.
Acaba kişisel bilgilerimiz daha kimlerin elinde mevcut…
Daha hangi akıl oyunlarıyla kandırılmaya, dolandırılmaya devam edeceğiz…