Ekrem İmamoğlu’ndan Malazgirt Zaferi mesajı

Ekrem İmamoğlu’ndan Malazgirt Zaferi mesajı
Yayınlama: 25.08.2025 22:39
A+
A-

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu adına açılan Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi sosyal medya hesabından, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıldönümüne ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yapıldı.

İmamoğlu adına yapılan açıklamada, Malazgirt Zaferi’nin yalnızca bir askeri başarı değil, Anadolu’nun kültürel çeşitliliğini ve birlikte yaşama irfanını da ortaya koyduğu vurgulandı.

“Türküyle, Kürdüyle aynı safta omuz omuza yürüdü”

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Malazgirt’ten Kurtuluş Savaşımıza, tarihimiz bize muazzam bir birikim taşıdı. Bu birikim üzerine Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde mazlum halklara öncülük eden bir bağımsızlık savaşı verdik. Arkasından tarihi bir atılımla vatanımız Anadolu’da Türkiye Cumhuriyeti’mizi hep birlikte kurduk. Türküyle, Kürdüyle, milletimizin bütün evlatları aynı safta omuz omuza yürüdü. Cumhuriyet yurttaşlarımızın eşitlik, kardeşlik ve dayanışma ruhuna dayanır.”

“Demokrasi yolunda birleşerek, yurtta adalet ve huzuru tesis edeceğiz”

İmamoğlu’nun mesajında, Cumhuriyet’in eşitlikçi ve demokratik yapısına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“Kardeşliğimizi güçlendirmenin yolu, yurttaşlarımızın eşit haklara sahip olduğu, kendini özgür hissettiği ve hür iradeleriyle seçtikleri temsilciler aracılığıyla ülkelerini yönettikleri bir demokratik düzendir. Milletimize söz veriyoruz ki; kardeşliği daha da pekiştirecek, demokrasi yolunda birleşerek, yurtta adalet ve huzuru tesis edeceğiz.”

İmamoğlu, mesajının sonunda “Ebedi yurdumuz Anadolu’nun kapılarını bizlere açan Alparslan Gazi ve bütün şehitlerimizi minnetle anıyor, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıldönümünü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Atatürk ve Cumhuriyetten Yana Taraf Haber Merkezi