Erdoğan’dan Yeni Anayasa Talimatı: “10 Hukukçuyla Hazırlıklara Başlıyoruz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada yeni anayasa sürecinin fiilen başladığını açıkladı. Erdoğan, 1982 Anayasası’nın darbe döneminin izlerini taşıdığını belirterek, Türkiye’nin “sivil, demokratik ve özgürlükçü” bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı, bu amaçla 10 hukukçuyu görevlendirdiklerini ve çalışmalara hemen başlanacağını ifade etti. Erdoğan, yeni anayasanın sadece mevcut anayasanın ayıplarından arınmakla kalmayacağını, aynı zamanda Türk siyasetinin olgunluk seviyesini gösterecek bir fırsat sunacağını söyledi.
AKP lideri, 23 yıldır yeni anayasa için iyi niyetli girişimlerde bulunduklarını ancak her seferinde muhalefetin uzlaşmaz tutumuyla karşılaştıklarını dile getirdi. Bu kez Cumhur İttifakı olarak, Meclis’teki diğer partilerin de katkısıyla ortak bir zeminde buluşmayı umut ettiklerini belirtti.
Konuşmasında muhalefete de mesaj veren Erdoğan, anayasa değişikliği ve belediyelerle ilgili reform çalışmalarında yapılan çağrıların arkasında olduklarını söyledi. Deprem, anayasa ve terörle mücadele gibi konularda muhalefetten yapıcı bir tavır beklediklerini ifade etti.
Erdoğan’ın açıklamaları, AKP’nin yeni anayasa gündemini yeniden masaya koyduğunu ve bu kez daha kararlı bir sürecin işletileceğini gösteriyor.








