LGS Tepkisi, İmam Hatip Vurgusu ve Terörle Mücadele:Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı Sonrası Konuştu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem iç siyasete hem de bölgesel gelişmelere dair dikkat çeken mesajlar verdi. Erdoğan, “Bölücü terör gibi ülkemizin yarım asırlık prangalarından kurtulmak için çaba içindeyiz. Biz siyasi ikbal peşinde değiliz” dedi.
Erdoğan, “Bilhassa Türk-Kürt-Arap ittifakına yönelik mesajlarımız, tek parti faşizminin günümüz temsilcilerini ciddi manada tedirgin etti. Bizi ümmetçilikle itham ettiler. Cumhuriyet tehdit altında diyerek korku yaymaya çalıştılar” ifadelerini kullanırken, Cumhuriyet gazetesinin gündeme getirdiği LGS sınavına yönelik şaibe iddialarına da sert tepki gösterdi: “Söylemedik yalan bırakmadılar. Burada da hemen imam hatip düşmanlığına geldiler. Çocuklarımızın temiz ve masum duygularını istismar ettiler.”
“Siyasetin limanı ahlak ve vicdandır” diyen Erdoğan, “Duyumla, dedikoduyla siyaset yapılmaz, özellikle böylesine hassas bir konuda asla yapılmaz. Günlerdir evlatlarımızı kışkırtanlara diyorum ki, bu ülkenin çocuklarını artık lütfen rahat bırakın” çağrısında bulundu.
Erdoğan ayrıca İsrail’in Gazze, Lübnan, Yemen ve Suriye’deki saldırılarına dikkat çekerek, “İsrail hukuk tanımaz bir terör devletidir. Bu saldırganlık unutulmayacak. Canavar bir an evvel durdurulmazsa, sadece bölgemizi değil, tüm dünyayı ateşe atmaktan çekinmeyecektir” dedi.
Aile yapısına yönelik yeni düzenlemelere de değinen Erdoğan, memurlara doğum ya da evlat edinme sonrası haftalık 20 saatlik yarı zamanlı çalışma hakkı getirileceğini duyurdu. Ek olarak, 20 bin yeni personelin Adalet Bakanlığı bünyesine alınacağını açıkladı.
Enerji politikaları kapsamında Karadeniz’deki doğalgaz üretimine devam ettiklerini belirten Erdoğan, “Derin deniz sondaj gemisi sayımızı 4’ten 6’ya çıkarıyoruz. Enerjide tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşana kadar çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.








