Millî Egemenlik Kongresi Sonuç Bildirisi ve İmzacıları Açıklandı

NETMilli Egemenlik Platformu, Ankara Ulus Gençlik Parkı’nda düzenlenen Millî Egemenlik Kongresi sonrası yayımladığı sonuç bildirgesiyle Türkiye’yi yönetenlere sert uyarılarda bulundu. Bildiride, terör örgütü ve bölücübaşı ile müzakere iddialarına karşı kesin bir duruş sergilendi, hukukun üstünlüğü vurgulandı ve Türkiye’nin üniter yapısının tartışmaya açılamayacağı belirtildi.
“Bölücübaşıyla Pazarlık Türkiye’yi Küçük Düşürmektir!”
Platformun sonuç bildirgesinde, terör örgütü lideri ile her türlü müzakere ve pazarlığın Türkiye Cumhuriyeti’ni küçük düşürdüğü ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Türk adaletinin mahkûm ettiği katil bölücübaşı ve onun üzerinden terör örgütüyle, her ne şekilde olursa olsun, müzakere ve pazarlık yapılamaz. Bu, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti’ni küçük düşürmektir. Şehitlerimize, gazilerimize, tarihimize, bugünümüze ve yarınımıza ihanettir. Bundan derhal vazgeçilmelidir.”
“Türk Milleti’nin Adı Anayasadan Çıkarılamaz!”
Bildiride, vatandaşlık tanımında Türk Milleti kavramının korunması gerektiği vurgulanarak, anayasal düzenlemelerle milli kimliğin hedef alınmasına karşı sert bir tavır alındı:
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve tek sahibi olan Türk Milleti’nin adı, vatandaşlık tanımından ve Anayasa’dan çıkarılamaz.”
Ayrıca, Türkiye’nin farklı etnik ve mezhepsel gruplara bölünmesine yönelik çabalara karşı da net bir duruş sergilendi:
“Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımız, ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz. Türk Milleti, ‘halkların bileşkesi’ diye tanımlanamaz.”
“Üniter Devlet Yapısı Tartışmaya Açılmamalıdır!”
Platform, Atatürk’ün kurduğu milli ve üniter devlet yapısının korunmasının vazgeçilmez olduğunu belirterek, herhangi bir anayasal değişiklikle bu yapının ortadan kaldırılamayacağını ifade etti:
“Türk Milleti’nin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük Atatürk’ün kurduğu millî ve üniter devlet yapısı ortadan kaldırılamaz. Millî ve üniter devlet tanımı değiştirilerek başka şekle dönüştürülemez.”
“Yargı Üzerindeki Siyasi Baskı Son Bulmalı!”
Açıklamada, hukukun üstünlüğünün tehdit altında olduğu ve yargının iktidarın bir aracı haline getirilmesine karşı çıkıldığı belirtildi:
“Adalet mülkün temelidir. Hukukun üstünlüğü esastır. İktidarın yargıyı bir sopa olarak kullanması ve adeta meşru hukuk düzeni üzerinde bir üstünler hukukunu tesis etmesi, devletimizi temellerinden sarsmaktadır. Yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü bir an önce yeniden sağlanmalıdır.”
“Ortadoğu’nun Mezhep ve Etnik Çatışma Bataklığına Sürüklenemeyiz!”
Platform, Türkiye’nin bölgesel politikalarının milli egemenlik açısından büyük riskler taşıdığına dikkat çekerek, Ortadoğu’daki mezhep ve etnik merkezli politikaların ülkeyi tehlikeye soktuğunu belirtti:
“Devletimizi ve milletimizi, Ortadoğu’nun mezhep, etnisite ve çeteler cehennemine sürükleyecek hiçbir pazarlık söz konusu edilemez. Bölgede izlenen etnik ve dinî merkezli maceraperest politika, millî egemenliğimize büyük tehditler içermektedir. Yetki sahipleri bu yanlışlardan derhal dönmelidir.”
“Türk Milleti Egemenliğine Sahip Çıkacaktır!”
Milli Egemenlik Platformu, bildirisinin sonunda Türk Milleti’nin geçmişte olduğu gibi bugün de milli egemenliğine sahip çıkacağını vurguladı:
“Türk Milleti, tarihte olduğu gibi bugün de millî egemenliğine yönelen tehditleri bertaraf edecektir. Azim ve kararlılığı tamdır. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”
“Bildiriyi 605 Vatansever İmzaladı”
Milli Egemenlik Platformu’nun yayımladığı bildiride, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, eski Tarım Bakanı ve milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti kurucularından milletvekili Cihan Paçacı, milletvekilleri Yavuz Aydın, Yüksel Arslan, Yasin Öztürk, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Selcan Taşçı, Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Ali Şehirlioglu, Zafer Partisi Parti Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuğba Mızrak Demirbağ, eski Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Enis Öksüz, eski milletvekilleri Atilla Kaya, Ali Uzunırmak, İsmail Hakkı Cerrahoğlu, Recep Çetin, Necati Özenso, Fahrettin Yokuş, Şevket Bülent Yahnici, Süleyman Turan Çirkin, eski büyükelçi Halil Akıncı, eski Anayasa Mahkemesi Üyesi ve vali Mustafa Yıldırım, akademisyenler Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun, Prof. Dr. Ahmet Buran, Prof. Dr. İskender Öksüz, Milli Düşünce Merkezi Genel Başkanı Hakan Paksoy, gazeteci-yazar Arslan Bulut, şair ve yazar Ahmet Yağmur Tunalı, emekli Kurmay Albay ve yazar Mustafa Önsel, sanatçı Bünyamin Aksungur ve Medya Siyaset Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Murat Selamoğlu gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin yanı sıra akademisyenler, gazeteciler, sanatçılar ve eski milletvekillerinin de bulunduğu toplam 605 imzacı yer aldı.