Prof.Dr.Gökhan Çapoğlu’ndan Medya Siyaset TV Canlı Yayınında Dikkat Çeken Açıklamalar

17.05.2022 19:44
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-

Medya Siyaset TV’de her 15 günde bir pazartesi saat 22:00’de canlı olarak yayınlanan “Karşı Görüş” Programında İktisatçı ve Siyasetçi Prof.Dr. Gökhan Çapoğlu ve Medya Siyaset TV Genel Yayın Koordinatörü eğitimci yazar Hatice Topçu Gündemi değerlendirdi.

Prof.Dr.Gökhan Çapoğlu Hatice Topçu’nun sorularına verdiği cevaplarda “Nutuk Cumhuriyet tarihinin dönüm noktasıdır.” derken,Cumhuriyetçi Dip dalgayı arkasına alabilecek bir partinin de var olmadığını ifade etti.

Çapoğlu “İkinci Dünya Savaşı’nda izlenen politikalar Türkiye’nin geleceğini ipotek altına almıştır” , “Artık ayağa kalkma, Atatürk Cumhuriyeti’ni Yeniden kurma vakti gelmiştir.” dedi.

Siyasi parti genel başkanlarını da eleştiren Çapoğlu “Ülkemiz siyaseti seçilmiş diktatörler tarafından yönetiliyor” ifadelerini kullandı.

“Atatürk Cumhuriyeti’ni Yeniden Kurmak”

Prof.Dr.Gökhan Çapoğlu yakın zamanda çıkan kitabı “Atatürk Cumhuriyeti’ni Yeniden Kurmak” ile ilgili soruya verdiği cevapta ise Kitabı özellikle gençlerin okumasını çok istediğini belirtti.Çapoğlu açıklamasının devamında ““Bu kitap, bir anlamda çıkış yolu için yakın tarihimizin gerçekleri ile yüzleşmeye de davettir. Her yüzleşmede olduğu gibi tabuları yıkmak sarsıcı nitelikte olabilir. Ancak gerçeklerle yüzleşmeyi artık erteleyemeyeceğimiz bir sona doğru yaklaşmış durumdayız. 11 Kasım 1938’de Atatürk’ün mesai arkadaşlarının tasfiyesi ile başlayan süreç, bugün Atatürk Cumhuriyeti’nin tasfiyesi noktasına gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

YAYININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN:

Atatürk ve Cumhuriyetten Yana Taraf Haber Merkezi
Bir Yorum Yazın