Sokak Hayvanları Yasasına bir tepkide Türker Ertürk’ten:’Gündem yönetimi, toplumsal mühendislik ve psikolojik harekat’

Sokak Hayvanları Yasasına bir tepkide Türker Ertürk’ten:’Gündem yönetimi, toplumsal mühendislik ve psikolojik harekat’
Yayınlama: 16.07.2024 19:02
A+
A-

AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu,geçtiğimiz günlerde sokak köpekleriyle ilgili düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifiyle ilgili TBMM’de bulunan beş siyasi partiyi ziyaret ederek, hazırladıkları bilgi notunu grup başkanvekillerine iletti.

Yenişehirlioğlu yaptığı yazılı açıklamada, raporun önce Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci’ye ardından AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’e ve son olarak da geçen hafta yapılan MYK toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduğunu belirtti.

‘GÜNDEM YÖNETİMİ, TOPLUMSAL MÜHENDİSLİK VE PSİKOLOJİK HAREKAT’

(E) Amiral ve Yazar Türker Ertürk   X hesabında konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Türker Ertürk ‘Gündem yönetimi, toplumsal mühendislik ve psikolojik harekat’ başlığıyla yaptığı açıklamada “Sokak köpekleri bu felaketler manzumesi içinde sadece bir ayrıntıdır. İktidar meseleyi bilerek kaşıyor, köpürtüyor ve halkı bu konuda kutuplaştırıyor ve tartıştırıyor.” ifadelerini kullandı.

Ertürk açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye ekonomik olarak perişan durumdadır ve halk fakru zaruret içindedir. Dış politikamız ise adeta iflas etmiş durumda. Bugün Cumhuriyetimiz tarihinde hiç yaşamadığı kadar güvenlik ve beka tehditleri altındadır. Sorumlusu ise iktidardır. İktidar değişmeden bu süreci tersine çevirebilmek mümkün değildir.

Sokak köpekleri bu felaketler manzumesi içinde sadece bir ayrıntıdır. İktidar meseleyi bilerek kaşıyor, köpürtüyor ve halkı bu konuda kutuplaştırıyor ve tartıştırıyor.

Hedefi ise yakıcı gündemi yapay olarak değiştirmek ve toplumun ilgisini iktidarın hesap verme şansı olmayan konulardan uzaklaştırmaktır. Oyuna gelmeyiniz. Bu sorun adil yaşam ilkeleri içinde çözülebilir.

Adil yaşam; canlı ve cansız varlıklar bütünü ile birlikte var olunabileceği bilincine sahip olan ve tüm varlıkların haklarını gözeten yaşam biçimidir. İnsan, bütünü oluşturan sonsuz sayıdaki unsurdan sadece biridir ve en önemlisi de değildir!”

Atatürk ve Cumhuriyetten Yana Taraf Haber Merkezi