CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmişti. Bu görüşmenin ardından Yılmaz Özdil ‘Asrın Lideri Özgür Özel’e ‘Koltuk’ Verdi!’ başlıklı bir video yayınlayarak bu görüşmeyi eleştirmişti. Özel, Ekol TV’de Armağan Çağlayan’ın “Hepsi Bu Hafta Oldu” adlı programında Yılmaz Özdil’e yanıt verdi. “Bu, ‘hatamız nerede’ demek yerine, oy vermeyen seçmene ‘bidon kafa’ diyen zihniyet” diyen Özel, 47 yıldır ilk kez birinci parti olmalarının sebebinin bu olduğunu öne sürdü.
Yılmaz Özdil ise Özgür Özel’e sosyal medya hesabından yanıt verdi, “Sana bu iftiranı yedireceğim” diyerek tepki gösterdi.
(E) Amiral ve Yazar Türker Ertürk , X hesabından yaptığı açıklama ile Yılmaz Özdil’e destek verirken Özgür Özel’e tepki göstererek “Hedef alınması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
Ertürk açıklamasında şunları söyledi:
“Yılmaz Özdil Türkiye’nin felakete sürükleniş sürecinde toplumsal farkındalığa ve toplumsal muhalefetin oluşumuna katkı vermiş, kumpaslara uğrayanları desteklemiş ve bedel ödemiş bir gazetecimizdir. Hedef alınması kabul edilemez.
CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in;
1.Anayasa’yı takmayan,
2.Askerine, polisine ve aydınına kumpas kuran, 3.Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına batıran,
4.Karşı devrim sürecini yöneten,
5.Sığınmacılar yolu ile ülkemizi istila ettiren,
6.Türkiye’yi ekonomik olarak iflasa sürükleyen,
7. Atatürk’e ve kurucu ideolojimize düşmanlık eden,
8. İsviçre’de Ukrayna Barış Konferansı’nda Fener Patrikhanesi’nin ”Ekümenik statüde” katılmasına müsaade ederek Lozan’ı deldiren,
iktidarı hedefe koymasını ve onunla müzakere değil mücadele etmesini bekliyoruz.”