Zülâl Kalkandelen : Cumhur İttifakı’nın Tek Amacı Her Ne Pahasına Olursa Olsun İktidar
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Zülâl Kalkandelen, iktidarın CHP’ye yönelik baskılarının artışıyla eşzamanlı yürütülen açılım sürecindeki çelişkiye dikkat çekti. CHP operasyonlarının, kamuoyunun dikkatini açılımdan uzaklaştırmak için kullanıldığını vurgulayan Kalkandelen, Öcalan’la görüşme hazırlıklarının da demokrasi değil iktidar pazarlığının göstergesi olduğunu belirtti.

Gazeteci-yazar Zülâl Kalkandelen, Cumhuriyet gazetesinde kaleme aldığı yazısında iktidarın CHP’ye yönelik baskılarının artışıyla eşzamanlı yürütülen “açılım sürecindeki” çelişkiye dikkat çekti.
Zülâl Kalkandelen, İBB’ye 19 Mart’ta düzenlenen operasyon sonrasında muhalefete dönük dört koldan kuşatma politikası izlendiğini belirterek, sürecin amacının “demokrasi” değil, emperyalizmin çıkarlarına uygun bir Ortadoğu düzeni ve Türkiye’nin federasyona dönüştürülmesi” olduğunu vurguladı.
“Diyarbakır’da Demokrasi, İstanbul’da Otokrasi”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Diyarbakır’da demokrasi, İstanbul’da otokrasi” sözlerini hatırlatan Kalkandelen, AKP iktidarının ne doğuda ne batıda demokrasi istediğini ifade ederek, “23 yıldır bunu yeterince kanıtlamadı mı?” diye sordu.
Baskının Amacı: Açılımı Gölgeleme
Kalkandelen’e göre iktidar, kamuoyunun dikkatini açılımdan uzaklaştırmak için CHP’li belediyelere yönelik yargı operasyonlarını öne çıkarıyor:
“CHP’deki iç karışıklık, kurultay davaları ve belediye yetkililerine yönelik tutuklamalar gündemi domine ediyor. Bu sayede Öcalan açılımı geri planda kalıyor.”
TBMM’de Öcalan Hazırlığı
Yazıda dikkat çeken bir diğer nokta ise MHP’li Feti Yıldız’ın açıklaması oldu. Yıldız, Meclis’ten seçilecek isimlerin Abdullah Öcalan’ın beyanlarını almak üzere görevlendirilebileceğini söyledi. Kalkandelen bu gelişmeye tepki göstererek, şu soruları yöneltti:
“PKK koşulsuz teslim olup silah bıraktıysa bu görüşmeye ne gerek var?”
“Bu pazarlık değilse nedir?”
“Totaliter İttifak”
Kalkandelen, CHP’ye yönelik baskıların yalnızca yolsuzluk iddialarıyla sınırlı olmadığını, “Cumhur İttifakı’nın tek amacının her ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak” olduğunu kaydetti.
Yazının Tümünü Okumak İçin: CUMHURİYET
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:








