Atatürk Havaalanı’nı Yıkmak, Trakya’yı Yunan’a Teslim Etmektir !…

Atatürk Havaalanı’nı Yıkmak, Trakya’yı Yunan’a Teslim Etmektir !…
Yayınlama: 27.05.2022 18:03
A+
A-

Yunanistan, Türkiye’ye yönelik jet harekâtı için havaalanları inşa ederken Erdoğan ve Saray Hükümeti Trakya’nın ve İstanbul’un savunması için kullanılan Atatürk Havaalanı’nı yıkıyor.1923 Lozan Antlaşması ve 1947 Paris Antlaşması’na göre gayri askeri statüdeki Ege Adalarını silahlandırarak adalara Tümen, Tugay ve Alay çapında askeri birlikler yerleştiren Yunanistan, Limni, Midilli, İstanköy, Rodos ve Çoban adalarına Türkiye’ye yönelik jet harekâtı için havaalanları inşa etti.

Burnumuzun dibindeki ve gayri askeri statüdeki adalara inşa ettiği havaalanlarına savaş uçakları konuşlandıran Yunanistan, Ege hava sahasına çıkan uçaklarımıza önleme ve it dalaşı yapıyor. Yunanistan’ın havaalanı inşa ettiği ve savaş uçakları konuşlandırdığı Limni ve Midilli adalarının mülkiyetinin ve egemenliğinin Türkiye’ye ait olduğunu ve Yunanistan’a bu adaların sadece kullanma hakkının verildiğini de hatırlatalım.Ayrıca, Yunanistan, Limni Adası’ndaki havaalanına 8 adet savaş uçağı koruganı inşa etti.

ERDOĞAN, TÜRK MİLLETİNİ OYALIYOR !…

Atatürk Havaalanı’nın yıkımına kamuoyundan ve muhalefet partilerinden sert tepkiler gelince Erdoğan, “Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız. Pistler belki de kalacak dedi”. Ancak, Atatürk Havaalanı’nda bulunan üç pistten ikisinin üzerine 2020’de hastane yapıldı. Pistlerden sadece birisi kullanılabiliyor. Kullanılan pistin etrafındaki taksi yolları da yıkılınca o pistte bir işe yaramayacak. Ayrıca, Atatürk Havaalanı içinde ve havaalanının güneydoğusunda bulunan Askeri Havaalanı ve savaş uçağı koruganlarınınErdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 2013’te yıkılmaya başlandığını ve yıkımın 2014’te tamamlandığını da hatırlatalım.

Trakya’nın ve İstanbul’un savunması için yıllar önce Atatürk Havaalanı’nın içine inşa edilen Askeri Havaalanı’nda savaş uçaklarını korumak için 13 adet korugan vardı.

Yaklaşık 600 dönümlük Askeri Havaalanı’nın yerine ticari uçaklara park yeri inşa etmek maksadıyla 23 Haziran 2013’te savaş uçakları koruganları yıkılmaya başlandı. Halbuki, Askeri Havaalanı ve koruganları yıkmadan yine havaalanı içinde bulunan Hava Kuvvetleri Müzesi’ni Hava Harp Okulu’na taşıyarak,müze alanına ticari uçaklar için park yeri inşa edilebilirdi.

Uydu görüntülerinde Askeri Hava Alanı ve koruganların nasıl yıkıldığı adım adım görülüyor. 25 Eylül 2013 Tarihli uydu görüntüsünde 13adet savaş uçağı koruganından 7’sinin yıkıldığı ve geriye 6 korugan kaldığı görülüyor.

17 Nisan 2014 Tarihli uydu görüntüsünde, geriye kalan 6 koruganın etrafına ticari uçak park yeri inşa edildiği görülüyor.

19 Aralık 2014 Tarihli uydu görüntüsünde, geriye kalan 6 koruganın da yıkıldığı ve Askeri Havaalanı’nın tamamına ticari uçak park yeri inşa edildiği görülüyor.

Askeri Havaalanı ve 13 adet koruganın yıkıldığı 2013-2014 yılları arasındaki dönemde Tayyip Erdoğan Başbakan ve CB, İsmet Yılmaz Savunma Bakanı, Mehmet Erten ve Akın Öztürk(FETÖ’denhükümlü) Hava Kuvvetleri Komutanı, Necdet Özel Genelkurmay Başkanı, Hulusi Akar ve Yaşar Güler Genelkurmay İkinci Başkanı olarak görev yapıyordu.

Yıkılan Askeri Hava alanı üzerine inşa edilen ve atıl durumdaki ticari uçak park yeri varken,2020’de salgın hastalık döneminde, diğer 2 pistin üzerine hastane inşa edildi.

ADALARIMIZI YUNANİSTAN’A VERENLER TRAKYA’YI DA VERECEKLER Mİ ?…

Erdoğan ve AKP Hükümetleri döneminde, 20 Türk Adası ve 2 Türk Kayalığını hiçbir engelle karşılaşmadan işgal edenYunanistan, Trakya’ya yapacağı hava harekâtında ilk olarak havaalanlarımızdaki pistleri imha etmeye çalışacaktır. Atatürk Havaalanı’ndaki pistlerin yıkılmasıhalinde Yunanistan’ın Trakya’ya yönelik olarak yapacağı hava harekâtıkolaylaşacaktır.

Mevcut durum itibarıyla Yunanistan’ın Trakya ve İstanbul’a yönelik Hava Harekâtı için kullanacağı havaalanları Selanik, Dedeağaç, Limni ve Midilli olmak üzere toplam 4 adettir. Türkiye’nin aynı bölgede Mukabil Hava Harekâtı için kullanacağı havaalanları Çorlu, Bandırma ve Balıkesir olmak üzere 3 adettir.Bölgedeki hava üstünlüğü Yunanistan’ın lehinedir.

Yunanistan’a karşı hava üstünlüğü sağlamak ve Trakya’daki kara birliklerine yakın hava desteği vermek için Atatürk Hava Alanı’na yeniden 13 savaş uçağı koruganı inşa edilmeli ve 3 pist kullanıma açılmalıdır. Aksi halde Atatürk Havaalanı’nı yıkmak demek Trakya’yı Yunanistan’a teslim etmek demektir. Adalarımızı Yunanistan’a teslim eden Erdoğan ve Saray Hükümeti, Atatürk Havaalanı’nı da yıkacak ve Trakya’nın Yunan’ateslim edilmesinin önünü açacak mı, hep birlikte göreceğiz.

Ümit YALIM, 1959 yılında Malatya / Yeşilyurt’ta doğdu. 1976 Yılında Kuleli Askeri Lisesi’nden, 1980 yılında Kara Harp Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümünden, 1990 yılında Kara Harp Akademisi’nden, 1996 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi’nden mezun oldu. 1997 yılında İngiltere / Londra’da bulunan Savunma Lisan Okulu (Defence School of Languages)’nda İngilizce eğitimi aldı. Piyade Subayı olarak, Komando ve Hava İndirme birliklerinde Takım ve Bölük Komutanı olarak, Kurmay Subay olarak, İç Güvenlik Tabur Komutanı, Tugay, Tümen ve Ordu Komutanlığı Karargahları ile Genelkurmay Başkanlığı Karargahı ve Milli Savunma Bakanlığı’nda Karargah Subayı olarak görev yaptı. 2000 Yılında Bosna Hersek / Saraybosna’da konuşlu SFOR / NATO Karargahı’nda Karargah Subayı olarak, 2001-2003 Yılları arasında Ürdün / Amman’da Askeri Ataşe olarak, 2003-2005 Yılları arasında Kara Kuvvetleri Lisan Okulu Komutanı olarak görev yaptı. 2006-2009 Yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda; Harbe Hazırlık ve Harekat İhtiyaçları Şube Müdürü, Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi Amiri, Ortadoğu ve Afrika Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2009-2010 Yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri olarak görev yaptı ve 2010 yılında emekliye ayrıldı. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında doktora çalışması yapan Ümit YALIM’ın yazı, makale ve söyleşileri değişik dergi ve gazetelerde yayımlanmaktadır.