Erdoğan’dan Özel’e Erken Seçim Cevabı ve Anayasa Mesajı: “Aday Olma Derdim Yok, DEM’e Avantaj Sağlayacak”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamalarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrısını reddetti, yeni anayasa süreciyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı ve DEM Parti’ye ilişkin yaklaşımını açıkça ortaya koydu.
CHP lideri Özgür Özel’in erken seçim çağrısını değerlendiren Erdoğan, “Sayın Özel’in anladığı manada erken seçimi bugüne kadar çok dillendirdiler. Türkiye’yi böyle bir badirenin içerisine sokmayız, sokamayız, buna gerek de yok” dedi. Muhalefetin erken seçim gündemiyle vakit kaybettiğini belirten Erdoğan, “Erken seçim hesaplarıyla heba ettikleri vakitleri millete hizmete harcasalar, belki milletin gönlüne girebilmenin bir yolunu bulabilirler” ifadelerini kullandı.
Erdoğan açıklamasında sivil anayasa çağrısını yineledi. “Komisyonlarımızı kuralım, sivil anayasayı bir an önce oluşturalım, milletimize takdim edelim. Hem milli hem yerli olsun. Böyle bir anayasayı Türkiye görsün” diyen Erdoğan, bu çalışmayı şahsi bir beklentiyle yapmadığını savundu. “Yeni anayasayı kendimiz için değil, ülkemiz için istiyoruz. Benim tekrar seçilme veya tekrar aday olma gibi bir derdim yok” sözleriyle dikkat çeken Erdoğan, mevcut görev süresi sonunda yeniden aday olmayacağının sinyalini verdi.
DEM Parti’ye ilişkin yaptığı değerlendirmeler ise kamuoyunda tartışma yarattı. Erdoğan, “Silah vesayetinden kurtulup siyaseti daha güçlü sürdürmesi DEM’e avantaj sağlayacak. DEM’in yeni dönemde farkını ortaya koyması ülkemiz için hayırlı olacak” diyerek, bu yapının siyasi arenada güç kazanmasının “ülke açısından olumlu” olacağını söyledi.
Ekonomi ve güvenlik başlıklarında da mesajlar veren Erdoğan, “Terörü bitirmenin arifesindeyiz. Enflasyonla mücadeleyi başarıyla yürütüyoruz. Birilerinin keyfi için bunların zarar görmesine müsaade etmeyiz” diyerek iktidarın kararlılığını vurguladı.
Erdoğan’ın açıklamaları, hem siyasette yeni anayasa tartışmasını hem de DEM Parti ile ilgili olası yeni dengeleri yeniden gündeme taşıdı. Cumhurbaşkanlığı görev süresiyle ilgili söyledikleri ise siyasi kulislerde dikkatle takip edilecek.








