HKP Genel Başkanı Nurullah Efe’ye “Cumhurbaşkanına Hakaret” Suçlamasıyla Hapis Cezası Verildi: “Diploma Gösterilsin, Her Cezaya Razıyız”

HKP Genel Başkanı Nurullah Efe’ye “Cumhurbaşkanına Hakaret” Suçlamasıyla Hapis Cezası Verildi: “Diploma Gösterilsin, Her Cezaya Razıyız”
Yayınlama: 23.02.2025 15:27
A+
A-

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Efe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme salonunda yaptığı savunmada, Erdoğan’ın diploması olmadığını iddia eden Efe, “Hakim bey, Tayyip Erdoğan diplomayı getirsin, ortaya koysun. Biz verilecek tüm cezalara itirazsız razıyız” ifadelerini kullandı.

Yargılanmaya Değil, Yargılamaya Geldim

HKP Lideri Nurullah Efe hakkında, Halkın Kurtuluş Yolu gazetesinin 160’ıncı sayısında yayımlanan bir makalesinde Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına Efe, avukatları ve partililer katıldı.

Efe, mahkemede yaptığı savunmada, yargılanmadığını, aksine mevcut iktidarı yargılamak için burada olduğunu vurgulayarak, “Biz 3 milyon insanımızın kanıyla sulanmış Kuvayimilliyeci atalarımızı, Mustafa Kemalleri, İsmet İnönüleri savunuyoruz. Ama Tayyipgiller, Vahdettinlerin, Damat Feritlerin, Mustafa Sabrilerin savunucusudur” dedi.

“Diploması Yok, Hükümetleri de Yok Hükmünde”

HKP Lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasının olmadığını öne sürerek, “Biz bu konuda kitap yazdık ve içindeki her şey doğru. Erdoğan bu kitaba dava açamadı çünkü gerçekleri barındırıyor. Eğer diplomayı mahkemeye sunarsa, verilecek tüm cezalara razıyım” diye konuştu.

“Beraatimi İstemiyorum”

Mahkeme sürecinde Cumhuriyet savcısı, sanık Efe’nin cezalandırılmasını talep etti. Ancak Efe, mahkeme heyetine hitaben, “Yaşımız 80’e geldi. Biz her cezayı çekmeye razıyız ama siz gençlere kıyamam. Eğer bana ceza vermezseniz bu zalimler size zarar verir. Bu yüzden beraatimi istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, HKP Genel Başkanı Nurullah Efe’ye 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Daha önce de benzer suçlamalarla yargılanan ve toplamda 14 yıl 7 ay 5 gün hapis cezası alan Efe’nin cezaları istinaf sürecinde bulunuyor.

 

Atatürk ve Cumhuriyetten Yana Taraf Haber Merkezi