Türker Ertürk’ten Çarpıcı Uyarı: “Karadeniz’de Gaz Akışı Tehlikede, NATO Savaş Üretiyor”

Türker Ertürk’ten Çarpıcı Uyarı: “Karadeniz’de Gaz Akışı Tehlikede, NATO Savaş Üretiyor”
Yayınlama: 10.07.2026 21:20
A+
A-

Türker Ertürk, Karadeniz’deki enerji hatlarına yönelik saldırılar ve 7-8 Temmuz’da Ankara’da düzenlenen NATO Zirvesi’nin sonuçları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ertürk, Ukrayna’nın hamlelerinin Türkiye’nin enerji güvenliğini doğrudan tehdit ettiğini belirtirken, NATO’nun politikalarının bölgede istikrarsızlığı körüklediğini savundu.

“Amacı Gaz Akışını Durdurmak”

Sosyal medya hesabı üzerinden bölgesel güvenliğe dair kritik değerlendirmeler yapan Türker Ertürk, Ukrayna güçlerinin Türkiye ve Güneydoğu Avrupa’ya enerji sağlayan iki Karadeniz gaz boru hattı altyapısını hedef aldığını ifade etti. Bu saldırıların bilinçli bir stratejinin parçası olduğunu vurgulayan Ertürk, “Amacı gaz akışını durdurmak. Gaz akışı durursa Türkiye çok zarar görecek” sözleriyle enerji güvenliğimizin ciddi bir tehdit altında olduğuna dikkat çekti.

“NATO Ateşe Benzin Döküyor”

Açıklamasında geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen NATO Zirvesi’ne de geniş yer ayıran Ertürk, ittifakın Rusya-Ukrayna savaşındaki tutumunu sert bir dille eleştirdi. Zirvede Ukrayna’ya yönelik açıklanan en az 70 milyar avroluk yeni askeri destek taahhüdünün savaşı durdurmaya değil, “üzerine benzin dökmeye” yönelik bir adım olduğunu belirtti.

Ertürk ayrıca, zirvenin hemen ardından komşumuz İran’a yönelik gerçekleştirilen saldırılara da işaret ederek bölgesel gerilimin tırmandığına vurgu yaptı.

“Türkiye Çok Zarar Görecek”

Açıklamasını, NATO’nun bölge politikalarının Türkiye’ye yansımaları üzerine bir uyarıyla noktalayan Türker Ertürk, şu ifadeleri kullandı: “Sonuç olarak NATO güvenlik, barış ve istikrar üretmiyor aksine savaş ve istikrarsızlık üretiyor ve ülkemiz bundan dolayı çok zarar görüyor, daha da görecek.”

Atatürk ve Cumhuriyetten Yana Taraf Haber Merkezi