Uzun süredir yaşadığı Kanada’nın Toronto şehrinde fenalaşan Anadolu rock müziğinin efsane ismi Erkin Koray, 82 yaşında hayatını kaybetti.
Kanada’da olan Anadolu rock müziğinin yaşayan efsanesi Erkin Koray, bugün Türkiye saatiyle öğleden sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.
Akciğeriyle ilgili rahatsızlıklarının yanı sıra yaşlılığa bağlı sağlık sorunlarına karşı savaş veren 82 yaşındaki Koray’la kızı Damla ilgileniyordu.
Hastanede tedavi altına alınan usta sanatçının hayatını kaybettiği duyuruldu. Koray’ın ölüm haberini, kızı Damla Koray duyurdu.
Damla Koray, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Babam… Baba’mız… Canımın taa içi, ben kızın ve seni Baba detip bağrına basan “canlar”, güzel enerjimizi, sevgimizi, saygımızı ve alkışlarımızı senden bir gün bile eskisk etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Eserlerin dilimizde, aşkın kalbimizde yaşayacak, daima ve ilelebet.
Doğrusu hiç şaşmayan, tanıdığım en sağlam adam;Anadolu Rosk’ın mucidi, sevgili babam…
Benim için yaptıklarına minnettarım. Ne desem hakkını vermiş olmam.
Eminim, “senin çocuklar” da ülkelerini kültürlerini ve onara layık gördüğün cumhuriyeti ileri götürmek adına yaptıklarına her zaman minnettar kalacaktır. Hakkını helal et. Seni Çok ama çok seven kızın Damla”